10 Şubat 2016 Çarşamba

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6663 sayılı Kanunu onayladı ve yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi. Yapılması planlanan değişikliklerle ilgili detaylı bilgi burada yer alıyor. Gayet sade bir dil ile ne olacağı anlatılmış.
32 tane madde mevcut ama algıda seçiçilik olsa gerek madde 24 dikkatimi çekti;


Birçok genç arkadaşın omuzlarından yükü kaldıran bir değişiklik olmuş. Daha doğrusu onların ailelerinin omuzlarından yükü kaldıran desek daha doğru olur sanırım.
Asıl merak ettiğim geçerli olacağı başlangıç tarihi ne zaman olacağı. GSS 1 OCAK 2012 tarihinde yürürlüğe girdi ve o tarihten itibaren üniversiteden mezun olup 25 yaşın altında olan gençler GSS ödemeye mecbur bırakılmıştı. Ödeyenlere paraları geri verilecek mi ? Ödeyemeyenler ise borçlandırıldıkları için faiziyle borçları katlandı. Bu borçlar iptal edilecek mi ( Affedilecek mi demek istemiyorum çünkü borç affı kavramı kadar saçma birşey yoktur sanırım).



DİPNOT 

Devletin işsizleri, hem işsiz hemde genç olanları borçlandırması daha da saçma olarak ödenemeyen borçlara birde FAİZ yükü getirmesi... 
Aşağıda işsiz mezun olduğum dönemden iz kalmış GSS pirim borcumu görebilirsiniz. "Gecikme zammı" ibareside harika olmuş :) 
Bu arada 106,38 TL borç geçirildiği dönemde ücretli öğretmenlik yapmıştım. Neresinden tutsan elde kalıyor  sistem.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'de Sepet Kur ve Kısa Vadeli Özel Sektör Borcu

An itibari ile TCMB'nin sitesinden elde ettiğim veriler ışığında Haftalık ayarlamalı Sepet Kur ( (Dolar+Euro)/2) ; Alttaki grafikt...